De-a lungul timpului, am tot participat pe la seminarii si workshopuri unde am auzit destul de des replica “Dar eu nu sunt creativ(a)”. Si de fiecare data m-am gandit “Cum poti sa te limitezi intr-atat de mult? Toti suntem creativi!”

Da, toti ne nastem creativi, toti stim si putem fi creativi, insa doar putini o fac. De ce? Pentru ca au impresia ca e ceva doar pentru cei “alesi”, pentru ca ei cred ca a fi creativ este egal cu a picta, sculpta si canta si… cam atat. Si nu, nu e asa: poti fi creativ in orice domeniu si la orice varsta. Trebuie doar sa crezi in tine, sa nu iti impui limite, sa crezi in ceea ce faci si sa nu te temi de greseli. Asuma-ti riscuri, fii pasionat, alege caile neasteptate si descopera-te!

Ce inseamna sa fii creativ? Asa cum este spus si in filmuletul de mai jos*(pe care il stiu de aproape un an si pe care il urmaresc de fiecare data cu emotie si placere), a fi creativ inseamna sa faci ceva de valoare, fie el mare sau mic, dar ceva nou, diferit; ceva care surprinde, care te pune pe ganduri, ceva care te face sa zambesti. Cu alte cuvinte, ceva care te aduce mai aproape de fericire.

Si pentru ca ai nevoie de resurse constante pentru a fi creativ, va arat un filmulet foarte drag mie pe tema asta:

.

*nu reusesc sa fac embed code-ul de pe Vimeo sa mearga.

Reclame